Dešavanja 2016

Posle velikog koncerta u Nišu koji se održao Maja meseca za 2016 godinu u planu su veliki koncerti “Uklonimo barijere” u Novom Sadu kao i koncert u Beogradu. Na koncertima će se pojaviti svi dosadašnji učesnici predhodnih akcija Uklonimo barijere, kao i novi saradnici na budućim aktivnostima u sklopu akcije.

Takođe, u narednom periodu u skloppu akcije „Uklonimo barijere”, priprema se kratki dokumentarni film koji će prikazati različite situacije sa akcija “Uklonimo barijere”, suze, sreću, pripadnost, prikazaće rušenje barijera i nemoralnih granica, dobre vibracije kao i neizostavno dobre zvuke izvođača iz svih susednih republika. Film pokazuje da nema barijera, rasnih, verskih, da nema sujeverja i strahovanja .. Film će biti urađen u festivalskoj formi i prikazivaće se na festivalima, kako domaćim tako i međunarodnim. U filmu muzika, druženje, umetničke performanse, jako dirljivi trentuci prikazuju širokom auditorijumu, istinsku borbu, jednog naroda, borbu za ljudska prava, prikazuje se iskonski život i ljubav prema istom. Kao i borba za ostvarivanje individualizma, intelektualnih stremljenja i borba jednog društva za povratak kulturne slobode u teškom periodu tranzicije. Film ima za cilj da povrati veru i nadu svima nama, pokaže kako se životni problemi trebaju savladavati i kako treba tražiti i negovati prave vrednosti i snagu u nama.

U 2016 je u planu objavljivanje jedinstvenog pop-rock albuma ”Uklonimo barijere”, na prostoru Srbije i susednih republika koji objedinjuje sve te države u jedan fantastični muzički zapis sa jasnom, humanom porukom.

Učesnici na tom albumu su svi muzičari koji su prepoznali jedinstvenu energiju celokupnog projekta i koji celokupnu akciju čine drugačijom, jedinstvenom, primamljivijom. I ako iz različitih muzičkih pravaca, sjedinjeni su u jednom kompaktnom nosaču zvuka. Od početka akcije ne želimo diskriminaciju, želimo širiti poruku da smo svi isti, svi jednaki ma koliko bili drugačiji. Želimo se boriti za svoja prava kroz, muziku, umetnost, humanost, solidarnost. Na ovom albumu su se skupili upravo takvi muzičari, drugačiji, isti. Muzika ne prepoznaje razlike, ona je jednaka za sve nas, bez obzira da li je neko osoba sa invaliditetom, druge boje kože, druge vere, drugačijeg ekonomskog staleža, ona je za sve nas dostupna i pripada svima nama na jednak način. Upravo iz tog razloga glavni ambasadori dobre poruke, pozitivne vibracije su muzičari koji grade akciju “Uklonimo barijere”. Sam album zvaće se “Uklonimo barijere” i osim muzičara Vizantije, koji su od početka utemeljivači akcije i prateći bend svih učesnika akcije Uklonimo barijere cilj nam je bio da gostujući pevači budu predstavnici susednih republika i da i na taj način uklonimo barijere. Na albumu će se naći razni izvođači kao što su Alen Slavica (Hrvatska), Mladen Vojičić Tifa (Bosna), Goran Šepa -Gale Kerber (Srbija, Niš), Dejan Cukić, Bora Čorba, Zoran Predin (Slovenija), Maja Odžaklijevska (Makedonija), Vesna Zakonović Arežina, Nikola Čuturilo Čutura, Pile Alisa, Nenad Stefanović Japanac, Zele Lipovača (Bocna/Hrvatska) Dragoljub Đuričić (Crna Gora).
Osim različitih koncerata u Srbiji (počevši od malih koncerata po osnovnim školama, srednjim, kao i većih koncerata) u nastupajućem periodu akcija „Uklonimo barijere“ proširiće se i na susedne Republike u vidu akcija i promocije jedinstvenog albuma „Uklonimo barijere”, kao i dokumentarnog filma.

U planu je da se Akcija „Uklonimo barijere”, predstavi u fastivalskom obliku 2016. Godine u Nišu (muzički festival bi bio prvi i jedinstveni sa akcentom na ostvarivanje prava i boljeg života vulnerabilnih kategorija).