Dešavanja 2012

Udruženje “Dragana Rodić”, 15.11.2012 godine pokrenulo je humanitarnu akciju „Uklonimo barijere” organizujući muzičku manifestaciju.

Tom prilikom muzički su se predstavili gost iz Hrvatske Alen Slavica i naš sugrađanin Miloš Aranđelović iz grupe Vizantia uz pratnju trojice takođe niških muzičara. Ovom akcijom želeli smo predočiti da trebamo svaki dan raditi na jednakosti i uklanjanju barijera, prvenstveno u glavama i svim ostalim arhitektonskim.

Ovim značajnim poduhvatom pod nazivom „Uklonimo barijere” predviđeno je da različite humanitarne akcije, filmske prezentacije i kulturološke performanse, umesne muzičke grupe i samostalni izvođači uz ugodan program na simboličan i reprezentativan način okupe osobe sa invaliditetom, vulnerabilne kategorije i eminentne ljude dobre volje. Takođe nam je u planu da nam gosti budu poznati internacionalni muzičari i javne ličnosti . Jedan od prioriteta je obostrana promena svesti o pojmu invalidnost, osvrt na vulnerabilne (osetljive) kategorije stanovništva u cilju evidentnih različitosti i jednakih prava.